El cens i l’estrella

N. 97 – Nadal’12

Benvolguts,

El cens i l’estrella provoquen dos moviments: el cens fa viatjar Josep i Maria de Nazaret a Betlem, el poble de David; i l’estrella fa moure els mags d’orient també fins Betlem.

Una decisió humana i un fet de la naturalesa posen els homes en marxa perquè es trobin; i trobant-se els homes troben a Déu. La nostra fe està feta dels fets més humans i més normals. Tot per a descobrir-hi la presència de Déu.

Josep i Maria obeïren les ordres del Cèsar que manava fer el cens; i els mags es van sentir atrets per l’estrella que anava cap a un punt imprevisible, perquè hi trobessin el “Rei dels jueus.”

Parlem molt de casualitat, i tanmateix, quan ens hi deturem hi podem veure el voler de Déu. Per això hem d’estar disposats a dir: “si Déu vol,” perquè les nostres coses mai seran del tot nostres, sempre s’hi vol fer present i hi vol néixer, com a Betlem.

Moltes decisions són desconcertants, com el cens de l’emperador; els moviments de les estrelles semblen un joc de la natura organitzada, i si és en un petit lloc, en una gent senzilla, en una nit, hi trobarem la presència de Déu.

El Nadal d’enguany no serà com el de l’any passat, us ho asseguro, perquè Déu sempre ens té preparada una sorpresa.

Com Josep i Maria, com els mags, deixeu-vos sorprendre per Déu!

De tot cor, BON NADAL!