…I el posà en una menjadora

N. 84 – Nadal’11

Benvolguts,

l’evangeli de sant Lluc, en la narració del naixement de Jesús, amb gran sobrietat ens diu que Maria, després d’haver donat a llum al seu primogènit, “el faixà i el posà en una menjadora perquè no hi havia lloc per a ells a l’hostal.”

En aquest Nadal m’he fixat en aquesta frase tan senzilla: “i el posà en una menjadora.” La Mare de Déu va posar el seu fill al lloc que tenia més a prop i al lloc que el podia acollir: una menjadora, on habitualment saciaven la fam els animals.

L’evangeli, tant actual avui, a on el posem? Naturalment que primer de tot el posem dins el nostre cor, especialment quan l’escoltem amb esperit de conversió sabent que és vida per a nosaltres. Però després, un cop paït, el posem allí on pot ser acollit: en els germans que tenim més a prop, els qui ens reunim el diumenge per a celebrar la fe.

La lectura de l’evangeli és un moment central. Escoltant-lo drets es fa palès que hi ha fam de la Paraula de Déu, que s’escolta amb atenció i que no passarà desapercebuda. Però després també el posem allí on és possible: al qui està al nostre costat, al qui ens trobem pel camí, als nostres familiars i amics…

I així com Maria posà Jesús a la menjadora, posem l’evangeli en el seu cor, molt senzillament, sense fer soroll, com aquella nit a Betlem.

De tot cor, BON NADAL!

Mn. Jordi Figueras i Jové, rector.