Or, encens i mirra

N. 111 – Nadal’13

Benvolguts,

Que li portarem enguany a Jesús que neix a Betlem?

Us proposo que li portem el mateix que li dugueren els mags d’orient.

En primer lloc or. Sí! l’or de les virtuts que el Senyor mateix ha posat en el nostre cor. Qui té el do de la simpatia, qui el de l’ensenyament, qui el do de la paciència, qui el de la unitat. Aquests dons són brillants i la resplendor dels qui els tenen arriba a molta gent.

Després hem de portar-li encens. L’encens d’una vida espiritual, és a dir d’una vida que mira cap a Déu: la pregària, el silenci, la contemplació, en definitiva, la vida viscuda a la presència de Déu.

I finalment mirra, que és la nostra humanitat: per una part les nostres febleses i la nostra espontaneïtat, i per altra els nostres sentiments més sincers.

Per dur aquests dons no ens cal portar ni motxilles ni alforges massa grosses perquè ho portem dins nostre. Aquest regal som, en definitiva, nosaltres mateixos.

Com diu l’evangeli trobarem l’Infant amb Maria, la seva mare. Trobarem qui ens aculli, qui ens rebi i ens doni la benvinguda perquè a Betlem tothom hi cap i sobretot si portem els mateixos regals que els mags: or, encens i mirra.

De tot cor, BON NADAL!

Mn. Jordi Figueras i Jové, rector.