Santa Tecla: Deixebla, màrtir i Patrona

N. 119 – Setembre’14

Benvolguts,

a Tarragona, el mes de setembre, tots els ressons són de Santa Tecla. Tot resta encarat vers la celebració popular i joiosa de la nostra patrona.

La santa se’ns mostra primer de tot com a companya, i més que companya, deixebla de sant Pau, de l’apòstol que va estendre l’evangeli a gran part de l’Imperi i no estalvià paraules, ni escriptura, ni passos per anunciar Jesucrist.

La deixebla se’ns presenta com a testimoni, com a màrtir. La fe en Jesucrist li suposà dificultats i lluites. Primer amb els de casa seva, que no comprengueren que passés a una altra manera de veure la vida i sobretot a viure-la, com Jesucrist, el seu Senyor.

I encara Santa Tecla se’ns manifesta com a patrona, com a exemple i guia; és a dir, model i protectora. A Tarragona hi ha molta gent memorable, als quals se’ls hi dediquen places i carrers. L’alçada moral de Santa Tecla els supera i ens supera. Pel seu amor a Jesucrist la tenim com a patrona i celebrem la qui visqué segons l’evangeli, què també nosaltres volem viure. Santa Tecla, pregueu per nosaltres!

Amb afecte,

Mn. Jordi Figueras i Jové, rector.

Mn. Yesid Fernando Vázquez Acosta, benvingut a Sant Joan!