Àfrica

N. 92 – Juliol-agost’12

Benvolguts,

Aquest any no viatjaré al nord sinó al sud. El Sr. Arquebisbe m’ha encomanat que visiti les instal·lacions que l’Arquebisbat de Tarragona basteix a Ruanda de la mà de Mn. Josep Cabayol.

Des de fa temps s’ha endegat la construcció d’un complex que ja està a punt de concloure’s. Només falta vestir la part interior de la construcció.

La meva missió consisteix en fer-me càrrec de la situació per enllestir l’obra començada, en la qual no només hi intervé la Delegació de Missions sinó també la Diputació de Tarragona, la Cambra de Comerç i altres entitats. (www.kampanga.com).

La missió Ad Gentes de l’Església consisteix en establir-se allí on està poc arrelada per tal de portar la Bona Nova de l’Evangeli. Amb aquesta obra material es crea una infraestructura per tal d’atendre la població tant a nivell promocional com sanitària i sobretot espiritual.

No m’hagués imaginat mai que emprendria aquesta missió però ho faig amb il·lusió. Veuré de prop l’abnegada tasca dels missioners i la fe i l’alegria en les celebracions de les joves comunitats. L’Església missionera te un rostre, que nosaltres hem d’ajudar. Potser un dia no molt llunyà ells ens ajudaran amb la seva fe.

Amb afecte,

Mn. Jordi Figueras i Jové, rector.